Vremenska prognoza

četvrtak, 16 novembar 2017 14:06

Hor „Lira“ proslavio 20 godina postojanja

„Dvadeset godina pjesme“ naziv je jubilarnog godišnjeg koncerta kojim je Gradski djevojački hor „Lira“ iz Gradiške proslavio 20 godina postojanja.

Hor „Lira“ proslavio 20 godina postojanja

Pred mnogobrojnom publikom u Kulturnom centru članice „Lire“ izvele su horske obrade popularnih pop i rok pjesama.

„Ovakvu muziku je teško obraditi za hor, ali mi smo se potrudile da to što bolje odradimo. Na ovaj način želimo da privučemo veći broj članova, jer se „Lira“ nalazi na jednoj prekretnici, da li će opstati ili se ugasiti. Većina sadašnjih članica zbog studija nisu u mogućnosti da dođu na probe, pa ako se ne jave novi članovi hor će se vjerovatno ugasiti“, istakla je Svjetlana Paunesku, dirigent Gradskog djevojačkog hora „Lira“.

Iz hora pozivaju sve djevojke i žene da im se priključe, kako bi se zajedno družili i pjevali, te pomogli da „Lira“ opstane i u narednim godinama.

„Ovo ne mora biti djevojački hor. Možemo napraviti dvije grupe. Zato pozivam žene od 30 do 60 godina da nam se pridruže, da zajedno pjevamo“, kaže Svjetlana Paunesku.

Koncert „Dvadest godina pjesme“ podržao je načelnik opštine Gradiška. Zoran Adžić ističe da je hor „Lira“ svojim djelovanjem ostavio dubok trag horskoj pjesmi na prostoru opštine, ali i u regionu.

„Njihov rad i entuzijazam rezultovao je mnogim prvim nagradama na horskim takmičenjima, a nijedna kulturna manifestacija u Gradišci nije protekla bez njihove pjesme. Svojom podrškom želimo da sačuvamo ovaj hor. U ime lokalne uprave obećavam da ćemo nastojati da stvorimo bolje uslove za rad hora, da ga omasovimo i da postane brend naše opštine“, rekao je Adžić.

Gradski djevojački hor „Lira“, tokom 20 godina postojanja, imao je brojne zapažene nastupe, a njegov kvalitet potvrđen je mnogim priznanjima i nagradama. Jubilarni koncert „Dvadeset godina pjesme“, uputpunila je instrumentalna pratnja orkestra Miroslava Vukovića i drugi gosti.

Info+ kablovski kanal