Vremenska prognoza

subota, 10 mart 2018 12:14

U narednom periodu promjenjivo vrijeme

Zima i temperature u minusu su iza nas, bar tako tvrde meteorolozi.

U narednom periodu promjenjivo vrijeme

Vikend će biti sunčan sa dnevnom temperaturom do 20 stepeni. Početkom iduće sedmice očekuje se kiša. Ipak, jačeg zahlađenja neće biti.

„Padavine polako počinju u nedjelju uveče. U ponedjeljak i utorak biće promjenjivo uz povremenu kišu. Temperature će biti nešto niže, ali neće biti hladno“, ističe Milica Đorđević, meteorolog u Republičkom hidrometeorološkom zavodu.

Kratkotrajnu stabilizaciju vremena meteorolozi najavljuju sredinom sedmice. Suvo će biti od srijede do petka, a nove padavine očekuju se narednog vikenda. „Možemo reći da je proljeće stiglo. Zahlađenje će biti kratkotrajno. Narednog vikenda nas očekuje kiša, i malo hladnije vrijeme“, rekla je Đorđevićeva.

Sumirajući sve navedeno, vrijeme u toku marta biće prilično promjenivo. Meteorolozi ovaj mjesec ocjenjuju kao pravi proljećni.

Topljenje snijega i kiša, koja je najavljena, uticaće na porast vodostaja rijeka. Situacija je za sada pod kontrolom. Prema izvještaju Republičkog hidrometeorološkog zavoda, vodostaj rijeke Save kod Gradiške jutros u 8 časova iznosio je 632 cm.

Info+ kablovski kanal