Vremenska prognoza

sreda, 20 septembar 2017 14:23

Održan literarni susret na temu “Gradiška jesen-moj grad”

U Narodnoj biblioteci Gradiška održan je literarni susret na kojem su dodijeljene nagrade učesnicima literarno-likovnog  konkursa koji su pisali i crtali na temu “Gradiška jesen-moj grad”.

Održan literarni susret na temu “Gradiška jesen-moj grad”

Za najbolji likovni rad proglašena je crkva u Romanovcima koju je nacrtala Miroslava Vasić. Za ispisane stihove o Gradišci najboljim je proglašen rad Milorada Mrakića. Najbolje prozno djelo na ovom konkursu napisla je Radana Vila Stanišljević.
Na literarno-likovnom konkursu “Gradiška jesen-moj grad”,koji je trajao mjesec dana, pristiglo je oko 20 radova.Ovo je bio prvi konkurs organizovan u biblioteci, za generaciju 45 godina i više, jer su oni i najvjerniji čitaoci. “Radovi su u skladu sa temom i godinama, ozbiljni i nadahnuti. Poezije je bilo više, nešto proze,a najmanje je bilo likovnih radova” rekla je Snježana Miljković, direktor Narodne biblioteke Gradiška.
Cilj konkursa je da se obilježi slava opštine i da se najstariji čitaoci biblioteke motivišu da pišu. Ovaj literarni susret u svakom sluičaju obogaćuje i upotpunjuje manifestaciju “Gradiška jesen” smatraju predstavnici opštine Gradiška.
Ovaj literarno-likovni konkurs predstavlja značajan doprinos razvoju i jačanju kulturne djelatnosti na području opštine Gradiške smatraju organizatori. Iz Narodne biblioteke se nadaju da će sljedeće godine biti više učesnika.

Info+ kablovski kanal