Vremenska prognoza

utorak, 06 februar 2018 14:11

Od prvog marta priprema djece pred polazak u školu

U OŠ „Sveti Sava“ u Dubravama kod Gradiške sve je spremno za početak realizacije programa „Priprema djece pred polazak u školu“.

Od prvog marta priprema djece pred polazak u školu

Ovo je jedna od četiri škole na području opštine Gradiška u kojima će se ove godine u saradnji sa ministarstvom prosvjete i kulture i uz podršku nevladinih organizacija organizovati ovaj program. „U našoj školi se provodi program već četvrtu godinu. Roditelji se već raspituju kada će početi“ rekla je Rajna Soldat, direktor OŠ „Sveti Sava“ Dubrave.

Program će trajati tri mjeseca od 1. marta do 31. maja.Upis djece se po nalogu resornog ministarstva treba izvršiti do 15. februara. „Očekujemo da će broj upisane djece biti manji nego prošlih godina, jer je to ujedno i broj budućih prvačića.U našoj školi biće oko 20 djece“ kaže Rajna Soldat.

Na osnovu dosadašnjeg iskustva u školi kažu da je program veoma koristan i da sa djecom tri sata dnevno rade diplomirani vaspitači. Kroz ovaj program djeca stiču radne navike, razvijaju osjećaj odgovornosti i međusobne tolerancije i uče pravila ponašanja u društvu i grupi.

Osim u OŠ „Sveti Sava“ u Dubravama program „Pripreme djece pred polazak u školi“ u Gradišci biće organizovan u školama „Kozarska djeca“ u Kruškiku, „Mladen Stojanović“ područnoj školi u Vrbaškoj i OŠ „Vuk Stefanović Karadžić“ u Turjaku.

Info+ kablovski kanal