Vremenska prognoza

subota, 18 novembar 2017 11:15

Objavljen konkurs za dodjelu studentskih stipendija u Gradišci

Načelnik opštine Gradiška je 17. novembra raspisao  konkurs za dodjelu studentskih stipendija u školskoj 2017/18. godini.

Objavljen konkurs za dodjelu studentskih stipendija u Gradišci

Na konkurs se mogu prijaviti studenti koji imaju stalno prebivalište na području opštine i nisu stariji od 26 godina, koji su državljani RS i BiH, redovno upisani na fakultet, i ne primaju stipendije iz drugih javnih izvora stipendiranja. Osim opštih studenti trebaju ispunjavati i posebne uslove. „Postoje četiri kategorije studenata: studenti koji konkurišu po osnovu prosjeka, studenti iz socijalnih kategorija, vukovci, i studenti djeca RVI, poginulih boraca, studenti sa invaliditetom i studenti bez jednog ili oba roditelja“ kaže Davor Glišić, načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti.
Novina na ovom konkursu je da će studenti za stipendije opštine Gradiške moći da konkurišu i sa prosjekom ocjena 8.00.Do sada je taj prosjek iznosio 8,50 i više.Određene izmjene postoje  i kada je riječ o deficitarnim zanimanjima. “Imamo utvrđenu listu deficitarnih zanimanja to su pofesor fizike, diplomirani inženjer mašinstva smjer mehatronika, diplomirani inženjer elektrotehnike smjer elektro energetski industrijski sistemi i diplomirani defektolog.Na tu listu je dodato još diplomirani inženjer za mehaničku preradu drveta” kaže Davor Glišić, načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti.
Za stipendiranje su ove godine opštinskim budžetom predviđena sredstva u iznosu od 250 000 KM. Visina mjesečne stipendija iznosi kao i do sada 120 KM.
Konkurs za dodjelu stipendija otvoren je do 17.decembra ove godine.Zainteresovani studenti više informacija mogu dobiti u ppštinskoj upravi opštine Gradiška i na internet stranici www.opstina-gradiska.com.

Info+ kablovski kanal