Vremenska prognoza

četvrtak, 08 februar 2018 15:17

„Karitas” donirao uniforme zdravstvenim radnicima u BiH

Humanitarna organizacija „Karitas“ u Bosni i Hercegovini godinama pomaže onima kojima je potrebno. Pomoć redovno stiže i u Gradišku.

„Karitas” donirao uniforme zdravstvenim radnicima u BiH

U prošloj godini sa adrese „Karitasa“ iz njemačkog grada Esen u ovu opštinu stigao je veliki broj uniformi za zdravstvene radnike, koje su podijeljene u Bosni i Hercegovini. -Riječ je o 10 000 uniformi, koje su stigle u prošloj godini. Podijeljene su u bolnice u Gradišku, Banjaluku, Prijedor, Doboj, Kotor Varoš, Mostar- rekla je Snježana Hrvačević, predstavnik Karitasa u Gradišci.

U „Bolnici Gradiška“ ističu da je svaka donacija dobrodošla. Iako su korištene, kažu da uniforme koje su dobili su kvalitetne i dobro očuvane. Znatan broj uniformi,“Karitas“ je donirao i Kliničkom centru Banjaluka.

Značajnu ulogu u obezbijeđivanju donacija, posebno u opštinu Gradiška, ima velečasni Karlo Višeticki. Važna karika u radu „Karitasa“ je i župa u Gradišci. Župnik Marko Stojčić kaže da oni kojima je potrebno pomoći nemaju ni ime ni prezime, ni vjeru ni naciju. Ističe da „Karitas“ u saradnji sa župama pomaže na različite načine.

Sa humanitarnim radom „Karitas“ u Gradišci nastavlja i dalje, kaže predstavnica ove organizacije Snježana Hrvačević. U narednom periodu nastojaće da doniraju posteljine u zdravstvene ustanove. Naglašava da je stranim donatorima važno da pomoć stigne u prave ruke i da za sve postoji pisani trag.

Info+ kablovski kanal