Vremenska prognoza

sreda, 19 april 2017 19:38

Hladno vrijeme i narednih dana

Usljed pojačanih kišnih padavina u većini krajeva RS došlo je do porasta vodostaja rijeka, kažu u Republičkom hidrometeorološkom zavodu.

Hladno vrijeme i narednih dana

Na području Banjalučke regije u posljednja 24 h palo je između 20 i 40 litara kiše po kvadratnom metru. Hidrolozi ističu da je situacija pod kontrolom i da nema opasnosti od poplava.

„Doći će do porasta vodotokova, međutim prema prognozama meteorologa, značajnijih padavina više neće biti. Tokom vikenda bi trebalo doći do opadanja nivoa rijeka, što će spriječiti izlijevanje iz korita, bar za sad“, naglasio je Milan Blagojević, dežurni hidrolog u Republičkom hidrometeorološkom zavodu.

U narednim danima kiša će padati u umjerenim količinama, slažu se meteorolozi, a tokom noći, naglašavaju, moguća je i susnježica. Niske temperature zadržaće se još neko vrijeme, te se građanima savjetuje da za sada ne odlažu zimske jakne.

„Stalno je prisutan sjeverni vjetar, zbog čega nam djeluje da su temperature znatno niže. Prestanak padavina očekuje se u petak popodne, a u subotu će jutarnja temepratura biti oko 0°C. Dugotrajnih minusa i mraza ne bi trebalo biti, tako da po tom pitanju štete u poljoprivredi nisu očekivane. Negativne posljedice na usjeve mogla bi ostaviti povećana vlažnost“, istakao je meteorolog Rajko Popović.

Stabilizaciju vremena i rast temepratura Popović najavljuje početkom iduće sedmice. Tada će dnevna temperatura ići iznad 15 stepeni Celzijusa.

Info+ kablovski kanal
{gallery}2748{/gallery}