Vremenska prognoza

ponedeljak, 15 oktobar 2018 19:13

Cijena ogrevnog drveta ista

Cijena ogreva na području opštine Gradiška i ove godine nije se mnogo mijenjala.

Cijena ogrevnog drveta ista

U slobodnoj prodaji zavisno od vrste i kvaliteta kreće se oko 70 KM po metru kvadratnom. Kao i prethodnih godina, drva za ogrev moguće je kupiti i u šumskim gazdinstvima po cjenovniku “Šuma RS”.

Šumsko gazdinstvo Gradiška je i ove godine napravilo ugovore sa udruženjima penzionera, ratnih vojnih invalida, porodicama poginulih boraca i sa Boračkom organizacijom.

“Ove populacije imaju cijenu po cjenovniku JP “Šume RS” i kreće se 55 KM po metru kubnom plus utovar koji je 4 marke po kubiku i dobiju na plaćanje u 6 rata” rekao je Milan Sredojević, direktor Šumskog gazdinstva Gradiška

U Šumskom gazdinstvu Gradiška kažu da za razliku od prošle u ovoj godini zaostaju u isporuci ogreva, posbeno kada je riječ o penzionerima.

I ove godine u Šumskom gazdinstvu Gradiška imjau problem u izvršenju proizvodnog plana. „U toku devet mjeseci sječu su izvršili sa 90 postona šta je najvjerovatnije uticalo nedostatak radne snage“ kažu u ovom Šumskom gazdinstvu.

Podsjećamo da je i gradiška Toplana počela sa grijanjem i da je cijena grijanja ista i kao i prošlih godina. Za fizička lica cijena je 1, 65 KM po metru kvadratnom, a za pravna 138 KM po megavat času.

 

 

 

Info+ kablovski kanal