Vremenska prognoza

Društvo

Društvo (2393)

četvrtak, 08 novembar 2018 14:31

Boračka organizacija opštine Gradiška obilježila je krsnu slavu - Mitrovdan.

Detaljnije →
četvrtak, 08 novembar 2018 13:59

Pojedino povrće je poskupjelo u odnosu na prethodni period od 50 do 70 odsto, a na početku 2019. godine očekuje se novi val rasta cijena. Poskupljenje povrća je posljedica nepovoljnih uslova proizvodnje i kišnog perioda, usljed čega je došlo do smanjenja prinosa i do 40 odsto, objasnio je Branko Mastalo, predsjednik Udruženja povrtara Republike Srpske.

Detaljnije →
sreda, 07 novembar 2018 13:42

Humanitarna akcija za pomoć u liječenju Luke Milivojca iz Gradiške je u toku.

Detaljnije →
utorak, 06 novembar 2018 14:24

Posljednjih devet godina na području opštine Gradiška postoji prihvatilište za pse lutalice u okviru „Gradske čistoće“, koje je formirano nakon stupanja na snagu Zakona o zaštiti i dobrobiti životinja. Nakon što su uhvaćeni, psi se kastriraju, sterilišu, vakcinišu protiv bjesnila i čipuju. Boris Kukolj, specijalista veterinarske medicine, od samog početka se brine o psima lutalicama i naveo je da dio sredstava izdvaja Opština Gradiška, brojne fondacije, među kojima, od maja mjeseca ove godine, i britanska „Dogs trust“.

Detaljnije →
utorak, 06 novembar 2018 13:50

Novembar je mjesec koji je posvećen prijevremeno rođenim beba, te je simbolično i nazvan „ljubičasti novembar“.

Detaljnije →
ponedeljak, 05 novembar 2018 14:17

Od prvog novembra ove godine Humanitarno udruženje “Iskra života” pokrenulo je akcija za pomoć Stevi Bijeliću invalidu i borcu Vojske RS.

Detaljnije →
ponedeljak, 05 novembar 2018 10:34

„Vratimo Leonu osmijeh na lice“ – poručeno je na humanitarnom treningu, održanom na platou ispred Kulturnog centra Gradiška, koji je još jedna u nizu humanitarnih akcija za prikupljanje pomoći u liječenju Leona Radaka iz Gradiške. Organizator je fitnes trener Brankica Danilović, koja je i ranije imala sličnu akciju za Vladu Borkovića.

Detaljnije →
petak, 02 novembar 2018 15:05

Borac prve kategorije Srbačke brigade, Dragoljub Soldat sa svojom petočlanom porodicom živi u neuslovnoj i trošnoj kući. Nakon nekoliko godina neuspješnog pokušavanja, ova porodica će uspijeti da izgradi svoj novi dom zahvaljujući pomoći dobrih ljudi, opština Gradiška i Srbac, te Fondacije „Solidarnost“.

Detaljnije →
petak, 02 novembar 2018 13:59

U prostorijama Opštinske organizacije Crvenog krsta Gradiška održano je regionalno kviz takmičenje djece osnovnih škola regije Banja Luka iz poznavanja pokreta Crvenog krsta.

Detaljnije →
petak, 02 novembar 2018 09:15

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske provodi kampanju „Spriječimo vršnjačko nasilje“ na području cijele Republike Srpske i tim povodom u Osnovnoj školi „Vasa Čubrilović“ policijski službenici Policijske uprave Gradiška održali su edukativno predavanje za učenike sedmog razreda.

Detaljnije →